| | |

Mitä ruuaksi lemmikille?

Kovasti on viime aikoina lemmikkien omistajien mieltä painanut huoli siitä mitä lemmikilleen uskaltaa syöttää. On todella surullista, että virheet tuote-erissä tulee esille lemmikkiä vahingoittaen ja siitä syystä on ymmärrettävää lemmikinomistajan huoli, siitä mitä uskaltaa syöttää.

En lähde ottamaan kantaa kilpailevan yrityksen tapaukseen mitenkään sen syvemmin. Voin vain toivoa heidän saavan ratkaistua ongelmakohtansa ja toivottaa jaksamista vaikean asian hoitoon. Hienosti ovat tiedottaneet asiasta ja saaneet syyn selville -ulkomaisen perunan korkea glykoalkaloiditaso eli perunan luontainen myrkky.

Mitä siis kannattaa huomioida lemmikkinsä ruokavaliossa?

Kaikki lemmikit ovat erilaisia ja se mikä jollekin sopii ei välttämättä sovi toiselle. Vaikka pääsääntöisesti täysravintoihin on laskettu tarkkaan kaikki lemmikin tarvitsema, niin silti niilläkin on eroja. Joillakin tarpeen määrittelee allergiat ja muut sairaudet sekä rotukohtaiset aktiivivuustasot koirilla.

Oikeanlaisen ruuan löytäminen lemmikilleen saattaa kestää pitkään ja täytyy muistaa, että ruuan vaihto saattaa aiheuttaa vatsavaivoja alussa ennen kuin vatsa tottuu uuteen ruokaan. Yksi tai kaksi päivää uutta ruokintaa ei siis kerro ruuan sopivuudesta vielä. vaan sitä täytyy syöttää pidempään nähdäkseen oikean tuloksen. Ruokinnan muutokset olisi myös hyvä tehdä vähitellen, jotta vältyttäisiin ruuansulatuskanavan häiriöiltä.

Ruokaa valitessa kannattaa miettiä millaista ruokavaliota koira tarvitsee. Siihen taas vaikuttaa mm. koiran ikä, rotu, allergiat, energisyys ja aktiivisuus. Annatko täysravintoa, jolloin koirasi saa kaiken tarpeellisen yhdestä ruuasta vai haluatko ruokkia täydennysravinnolla, jolloin lisäät ruokintaan myös muuta ravintoa koiran tarpeen mukaan. Täydennysravinto ei käy yksinään ruokintaan.

Ruokinta

Pentu ruokitaan luovutusiässä 3-4 kertaa päivässä ja jos koiralla on vatsavaivoja, kuten esim. närästystä niin olisi hyvä lisätä ruokintakertoja siinäkin tapauksessa. Normaalisti aikuista yli puolivuotiasta koiraa tulisi syöttää 2 kertaa päivässä.
Kissojen ruokinnassa kannattaa muistaa, että kissoilla on melko pieni vatsalaukku ja siksi tarvitsee ruokaa useammin kuin koirat. 3-4 kertaa päivässä on jo hyvä määrä. Kissat harvoin syövät enemmän kuin tarvitsevat ja siksi niille voi pitää ruokaa vapaasti esillä, Kastroiduilla ja steriloiduilla kissoilla on kuitenkin taipumus lihota ja siksi niille olisi hyvä tarjota ruoka annoksina ja välttää vapaata ruokintaa.

Muista aina tarjota lemmikillesi raikasta vettä päivittäin!

ARATON koiranruokamme eivät sisällä perunaa!

Araton Poulty Adult
Penturuoka 3kg

Me PetYardilla haluamme tukea lemmikkien hyvinvointia oikeanlaisella ruokinnalla. Siksi panostammekin tuotevalikoimamme sisällön tukemaan lajinmukaista tarvetta. Tiedämme myös, että kaikki eläimet lajien sisälläkin ovat erilaisia ja tarvitsevat toisistaan poikkeavaa ravintoa, niin makumieltymysten kuin erilaisten allergioiden ja sairauksien vuoksi. Mikäli tarvitset apua ruuan tai muun tuotteen valinnassa, niin ota yhteyttä matalallakin kynnyksellä. Autamme mielellämme! 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *