Koira eli kesykoira (Canis lupus familiaris, aiemmin Canis familiaris) on harmaasuden (Canis lupus) kesy, jalostettu muoto. Se kuuluu nisäkkäiden luokkaan ja koiraeläinten heimoon. Susien luita on löytynyt ihmisten esivanhempien luiden läheisyydestä jo 300 000–400 000 vuoden takaa, eli ihmiset ja sudet ovat jo tuolloin metsästäneet samoilla riistamailla. Kuitenkin kesykoira eroaa enemmän muista koiraeläimistä kuin mikään muu koiraeläinlaji, joten on perusteltua pitää koiraa täysin omana lajinaan.

Koira on ihmisen kesyttämistä eläimistä vanhin. Kesyyntymisen alkuaikoina koirasta on ollut hyötyä varoittavana vahtina sekä jätteensyöjänä. Koiraa on käytetty ja käytetään edelleenkin myös vetoapuna, paimenena ja metsästyksessä. Koiran tehtävät ovat kuitenkin laajentuneet ja mukaan on tullut muun muassa huume-, opas-, hypo- sekä pelastuskoiria. Monissa tehtävissä hyödynnetään koiran tarkkaa hajuaistia. Koska koira oppii tulkitsemaan ihmisen eleitä ja käyttäytymistä, koirat on helppo opettaa tekemään asioita ihmisen käskystä, ja ne ovat helposti motivoitavissa makupaloilla, leluilla tai sosiaalisella kontaktilla.

Monet ihmiset pitävät koiria lemmikkeinä, ja koira onkin Suomen yleisin lemmikkieläin.

Koirasta on jalostettu satoja rotuja, jotka poikkeavat toisistaan merkittävästi niin kooltaan, ulkonäöltään kuin käyttäytymiseltäänkin.
Lähde: Wikipedia

Me PetYardilla haluamme tukea lemmikkien hyvinvointia oikeanlaisella ruokinnalla. Siksi panostammekin tuotevalikoimamme sisällön tukemaan lajinmukaista tarvetta. Tiedämme myös, että kaikki eläimet lajien sisälläkin ovat erilaisia ja tarvitsevat toisistaan poikkeavaa ravintoa, niin makumieltymysten kuin erilaisten allergioiden ja sairauksien vuoksi. Mikäli tarvitset apua ruuan tai muun tuotteen valinnassa, niin ota yhteyttä matalallakin kynnyksellä. Autamme mielellämme!

Tuoteryhmät

Viimeksi lisätyt