Jyrsijät (Rodentia) on nisäkkäiden lahko. Jyrsijät ovat nisäkkäistä suurin ja monimuotoisin eläinryhmä. Jyrsijöihin kuuluu 2 277 eri elossa olevaa lajia (Wilson & Reeder, 2005), mikä on lähes tasan kaksinkertainen määrä seuraavaksi suurimpaan nisäkäslahkoon lepakoihin verrattuna. 

Varhaisimmat jyrsijäfossiilit ovat noin 56 miljoonan vuoden takaa, mikä näyttäisi tukevan ajatusta, että jyrsijät kehittyivät monien muiden nisäkäslahkojen tapaan dinosaurusten sukupuuton jälkeen. Jyrsijät kehittyivät samasta kantaisästä jäniseläinten kanssa. Varhaisimmat fossiilit ovat peräisin Pohjois-Amerikasta ja Aasiasta, mutta monet seikat viittaavat kuitenkin siihen, että jyrsijät olisivat peräisin Euroopasta ja kauempaa historiasta kuin 56 miljoonan vuoden takaa. Molekyylitutkimusten avulla jyrsijöiden alkuperä on sijoitettu jopa liitukaudelle 100–110 miljoonan vuoden päähän, mikä on poikkeuksellisen radikaali tulos verrattuna fossiililöytöihin.

Jyrsijät ovat erittäin suosittuja lemmikkieläimiä, ja yleisimmin lemmikkinä pidetään hamstereita, gerbiilejä, kesyrottia, marsuja, chinchilloja sekä hiiriä. 
(Lähde: Widipedia, Suomen kani- ja jyrsijäliitto)

Me PetYardilla haluamme tukea lemmikkien hyvinvointia oikeanlaisella ruokinnalla. Siksi panostammekin tuotevalikoimamme sisällön tukemaan lajinmukaista tarvetta. Tiedämme myös, että kaikki eläimet lajien sisälläkin ovat erilaisia ja tarvitsevat toisistaan poikkeavaa ravintoa, niin makumieltymysten kuin erilaisten allergioiden ja sairauksien vuoksi. Mikäli tarvitset apua ruuan tai muun tuotteen valinnassa, niin ota yhteyttä matalallakin kynnyksellä. Autamme mielellämme!